neděle 16. března 2014

Článek v Nymburském deníku

V Nymburském deníku 4.2.2013 10:30  vyšel tento článek:

Činěves: Hasiči zůstali bez domácího kina

V noci z pátku na sobotu se vloupal zloděj do budovy hasičské zbrojnice. „Uvnitř pachatel vypáčil dveře do klubovny, ze které odcizil domácí kino,“ informovala policejní mluvčí Petra Potočná. Dobrovolným hasičům
a jistě i malým hasičatům tak chybí nejen promítání, ale také 6 tisíc korun v rozpočtu, což je způsobená škoda.




Smutné je, že si redaktor neověřil fakta. Hasiči v Činěvsi obnovili svou činnost až začátkem roku 2014. Viz. historie. Tzn. že hasiči nemohli být okradeni protože v té době vůbec nebyli. V budově bývalé hasičárny sice asi došlo ke krádeži, ale nebyli okradeni hasiči ale omladina, která se v těchto prostorech schází.

Bohužel pro vedení obce je mládež přednější než SDH. Když Starosta SDH žádal o přidělení hasičské zbrojnice , sdělila mu Starostka obce, že nám ji přidělit nemůže, protože se tam schází mládež. Byla nám tedy nabídnuta garáž za hasičárnou... 

Samozřejmě nemáme nic proti naší mládeži, ale mysleli jsme si, že hasičárna by měla být hasičů ...

Navíc všichni, kteří tento krásný článek Nymburského deníku četli, si můžou  myslet, že jedinou náplní SDH Činěves je sledování filmů.  
Otázkou ale je jakou činnost budeme mít vzhledem k faktu, že Starostka obce prodala v roce 2013 veškerou hasičskou techniku a to výrazně pod cenou.
Podrobnosti budou v připravovaném článku.  


     

Žádné komentáře:

Okomentovat